Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe mini przekąski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie marynowane 2 szt
cebula czerwona 2 szt
buraki czerwone 2 szt
jajko 5 szt
majonez 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe mini przekąski

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kostkę. Buraki czerwone obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę.

Filety śledziowe opłukujemy w zimnej wodzie, zdejmujemy skórę, kroimy na kawałki 1cm.

Do każdego kieliszka lub małej szklaneczki 70-100ml wkładamy 2-3 kawałki śledzia, układamy warstwowo, wsypujemy łyżeczkę pokrojonej cebuli, łyżeczkę majonezu, buraki czerwone, majonez (niekoniecznie) i na koniec jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 26.02.2016 18:15
Super pomysł na śledzik
Marta1986 26.02.2016 18:07
apetycznie wygląda
Damiano
Damiano 26.02.2016 16:22
pyszna przekąska
Ewelina1991 26.02.2016 15:21
fajna przekąska
Agnieszka-87-25 26.02.2016 14:13
mniam wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak