Przepis i sposób przygotowania na: drożdzowe różyczki ze śliwką
Kroki postępowania
do ciepłego mleka rozkrusz drożdże, dodaj cukier i mąkę ,wymieszaj ,odstaw na 10 minut ,aby drożdże zaczęły pracować
mąka | 3 łyżki |
drożdże | 500 gram |
mleko ciepłe | 40 ml |
cukier | 1 łyżeczka |
mąka | 500 gram |
żółtko jajek | 3 sztuki |
mleko ciepłe | 1/2 szklanki |
masło | 50 gram |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
cukier drobny | 1/2 szklanki |
śliwki | pokrojone w kostkę 2 szklanki |
cukier | do posypania |
białko | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: