Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1 szt
pieczarki 100 gram
kapusta kiszona 1 duża garść
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę.
Krok 1 - Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą foto
2
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i również pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekaną i zeszkloną na oliwie cebulę.
Krok 2 - Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą foto
3
Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3 - Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą foto
4
Kapustę kiszoną dokładnie odcisnąć, a następnie pokroić na jak najmniejsze kawałki.
Krok 4 - Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą foto
5
Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić pieprzem i solą. Formować kotleciki, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć kilka minut z obu stron, aż będą rumiane.
Krok 5 - Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą foto
6
Po zdjęciu z patelni kłaść na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Smacznego :)
Krok 6 - Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak