Kurczak po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    400 g
  • ryż

    300 g
  • olej

    2 łyżki
  • Mój przepis na danie chińskie Prymat

    1 opakowanie
  • pieczarki

    4 szt.
  • papryka czerwona

    1/4 szt.
  • woda

    300 ml
  • papryka żółta

    1/4 opakowania
  • papryka zielona

    1/4 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak po chińsku foto

Przygotować wszystkie składniki

Krok 2 - Kurczak po chińsku foto
Mięso z kurczaka pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Podczas smażenia mięsa dodaj 4 pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę.
Krok 3 - Kurczak po chińsku foto
Zawartość torebki wsypać do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać i dodać do mięsa. Całość zagotować - mieszając, aby się nie przypaliło. .
Krok 4 - Kurczak po chińsku foto
Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 min od czasu do czasu mieszając.
Krok 5 - Kurczak po chińsku foto

Danie jest gotowe! Smacznego! Danie można podawać z surówką z kapusty pekińskiej

Doradca Smaku
Jeżeli potrawa jest zbyt gęsta można dodać trochę wody, a ryż powinien być ugotowany na sposób al dente, dzięki temu zachowa swoje najlepsze właściwości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 23.05.2018 12:04
Smakowite i kuszące danie;)
bietka 23.05.2018 11:07
Bardzo smaczne jedzonko : )
Małgorzata92 11.08.2015 10:56
Już czuję ten smak :)
[email protected] 19.03.2015 10:01
omg ... jak ładnie wygląda
Aguniulek 13.03.2015 19:23
Wygląda bardzo apetycznie:-)
ttrytka 08.03.2015 22:25
smacznie tutaj
DorotaZ 06.03.2015 19:58
Moje smaki:)
Internetowa Kuchnia 06.03.2015 17:46
Fajne danie.
Agnieszka-87-25 06.03.2015 14:28
ładnie wygląda
Stenka 06.03.2015 13:10
proste i dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat