Kurczak po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    400 g
  • ryż

    300 g
  • olej

    2 łyżki
  • Mój przepis na danie chińskie Prymat

    1 opakowanie
  • pieczarki

    4 szt.
  • papryka czerwona

    1/4 szt.
  • woda

    300 ml
  • papryka żółta

    1/4 opakowania
  • papryka zielona

    1/4 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak po chińsku foto

Przygotować wszystkie składniki

Krok 2 - Kurczak po chińsku foto
Mięso z kurczaka pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Podczas smażenia mięsa dodaj 4 pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę.
Krok 3 - Kurczak po chińsku foto
Zawartość torebki wsypać do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać i dodać do mięsa. Całość zagotować - mieszając, aby się nie przypaliło. .
Krok 4 - Kurczak po chińsku foto
Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 min od czasu do czasu mieszając.
Krok 5 - Kurczak po chińsku foto

Danie jest gotowe! Smacznego! Danie można podawać z surówką z kapusty pekińskiej

Doradca Smaku
Jeżeli potrawa jest zbyt gęsta można dodać trochę wody, a ryż powinien być ugotowany na sposób al dente, dzięki temu zachowa swoje najlepsze właściwości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 23.05.2018 12:04
Smakowite i kuszące danie;)
bietka 23.05.2018 11:07
Bardzo smaczne jedzonko : )
Małgorzata92 11.08.2015 10:56
Już czuję ten smak :)
[email protected] 19.03.2015 10:01
omg ... jak ładnie wygląda
Aguniulek 13.03.2015 19:23
Wygląda bardzo apetycznie:-)
ttrytka 08.03.2015 22:25
smacznie tutaj
DorotaZ 06.03.2015 19:58
Moje smaki:)
Internetowa Kuchnia 06.03.2015 17:46
Fajne danie.
Agnieszka-87-25 06.03.2015 14:28
ładnie wygląda
Stenka 06.03.2015 13:10
proste i dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat