Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    400 g
  • ryż

    300 g
  • olej

    2 łyżki
  • Mój przepis na: danie chińskie

    1 opakowanie
  • pieczarki

    4 szt.
  • papryka czerwona

    1/4 szt.
  • woda

    300 ml
  • papryka żółta

    1/4 opakowania
  • papryka zielona

    1/4 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak po chińsku foto

Przygotować wszystkie składniki

Krok 2 - Kurczak po chińsku foto
Mięso z kurczaka pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Podczas smażenia mięsa dodaj 4 pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę.
Krok 3 - Kurczak po chińsku foto
Zawartość torebki wsypać do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać i dodać do mięsa. Całość zagotować - mieszając, aby się nie przypaliło. .
Krok 4 - Kurczak po chińsku foto
Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 min od czasu do czasu mieszając.
Krok 5 - Kurczak po chińsku foto

Danie jest gotowe! Smacznego! Danie można podawać z surówką z kapusty pekińskiej

Doradca Smaku
Jeżeli potrawa jest zbyt gęsta można dodać trochę wody, a ryż powinien być ugotowany na sposób al dente, dzięki temu zachowa swoje najlepsze właściwości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

23.05.2018 12:04
Smakowite i kuszące danie;)

bietka

23.05.2018 11:07
Bardzo smaczne jedzonko : )

Małgorzata92

11.08.2015 10:56
Już czuję ten smak :)

[email protected]

19.03.2015 10:01
omg ... jak ładnie wygląda

Aguniulek

13.03.2015 19:23
Wygląda bardzo apetycznie:-)

ttrytka

08.03.2015 22:25
smacznie tutaj

DorotaZ

06.03.2015 19:58
Moje smaki:)

Internetowa Kuchnia

06.03.2015 17:46
Fajne danie.

Agnieszka-87-25

06.03.2015 14:28
ładnie wygląda

Stenka

06.03.2015 13:10
proste i dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat