Żeberka z wódką i miodem

Żeberka z wódką i miodem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1kg żeberek wieprzowych

  • przyprawa do żeberek

    Marynata:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka dzielimy na mniejsze kwałki. Wszystkie
składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy.
Zalewamy nią żęberka. Należy dobrze
przemieszać, żeby marynata doszła w każdy
kawałek mięsa. Odstawiamy na noc dolodówki.
Gotowe pieczemy około 2 godzin. Gdy się
lekko podrumienią podlewamy marynatą.
Są gotowe, gdy powstanie mały karmel z
miodu i pomarańczy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

03.11.2010 08:27
fajne

gusia1000

27.10.2010 02:27
Super.

edyta18-20

13.09.2010 16:57
coś dla mnie

Justyna223

21.08.2010 19:28
1 kieliszek wódki 4 łyżki miodu 4 łyżki oleju uciekła mi część składników marynaty więć je podaję w komentarzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat