Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa żołądkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

żołądki drobiowe 1 kg
marchew 3 szt.
pietruszka 1 szt.
seler korzeniowy 1/2 szt.
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat wg uznania
ziele angielskie wg uznania
Liść laurowy suszony Prymat wg uznania
Bazylia suszona Prymat wg uznania
oregano wg uznania
kostka rosołowa 2 szt.

zasmażka

smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa żołądkowa

Żołądki opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Zalać zimną wodą i gotować. Zebrać tzw. "szumowinę". Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do zupy i gotować do miękkości żołądków i warzyw. Następnie dodać kostki rosołowe i przyprawy. Chwilę pogotować.
Jeśli ktoś lubi zupy z zasmażką to zrobić zasmażkę i wlać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bezglutenowy Paśnik 27.07.2017 08:30
Proste danie a jakie smaczne
Margo1 04.05.2017 19:59
Nie robiłam jeszcze takiej zupy
Justyna Jussstiii 01.03.2017 16:25
super przepis
Ela15 24.02.2016 13:45
bardzo smaczna zupa:)
Róża1 23.02.2016 23:38
na pewno przepyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak