Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble śliwkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 gram
mąka 125 gram
cukier 75 gram
płatki migdałowe 2 łyżki
śliwki węgierki 0,5 kilograma
cukier brązowy 2 łyzeczki
cynamon 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble śliwkowe

Zimne masło siekamy z mąką i cukrem aż postanie kruszonka.
Śliwki myjemy i usuwamy pestki, dzielimy na połówki.Śliwki mieszamy z cukrem brązowym oraz cynamonem, a potem przekładamy do foremek. Posypujemy sporą ilością kruszonki i płatkami migdałowymi. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 18-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 23.02.2016 06:06
lubię takie desery
Malinka 17.02.2016 20:57
Super pomysł na deser :)
IZABELA29 17.02.2016 18:02
moje smaki
Barbara13 17.02.2016 14:23
szybki i pyszny deserek,bardzo u nas lubiany
Motorek 17.02.2016 14:21
pyszny deser
norweska20 17.02.2016 12:26
taki deserek to ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak