Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki ze śliwką w plastrach boczku
Kroki postępowania
Wymieszać ze sobą musztardy, olej, szczyptę soli, pieprzu i zioła prowansalskie. Marynatą natrzeć polędwiczki i odstawić na około 1 godzinę.
polędwiczki wieprzowe | 800 g |
suszone śliwki kalifornijskie | 250 g |
wędzony boczek | 20 plasterków |
masło | 2 łyżki |
Musztarda rosyjska Prymat | 4 łyżeczki |
Musztarda francuska Prymat | 2 łyżeczki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
olej | 1 łyżka |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: