Papryka z mięsem w sosie pomidorowym

Papryka z mięsem w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • margaryna

    3 dkg
  • cebula czerwona

    0,5 szt.
  • mąka

    5 dkg
  • przecier pomidorowy

    5 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • papryka zielona

    1 kg
  • papryka żółta

    1 kg
  • papryka czerwona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawić tak jak na kotlety. Papryki umyć, usunąć nasiona, nadziać mięsem i ułożyć w rondlu. Podlać niewielką ilością wody i pomału dusić. Z pozostałych składników zrobić sos: cebulkę lekko przyrumienić w tłuszczu, wsypać mąkę i przysmażyć ją ciągle mieszając. gdy mąką zżółknie rozprowadzić sos wywarem z papryki i wodą. Zagotować sos stale mieszając, przyprawić sola cukrem i pieprzem. Wlać sos do papryki, na małym ogniu dogotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

klaklak

25.03.2012 22:02
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat