Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem brokułowo warzywny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 ćwiartka
ziemniaki 2 szt
serek topiony ementaler 100 gr
natka pietruszki
śmietana 30% 2 łyżki
włoszczyzna suszona
sól i pieprz
bułka 1 szt
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: krem brokułowo warzywny

Brokuły i pozostałe warzywa dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki, dołożyć suszoną włoszczyznę. Zalać wodą, gotować ok. 20 min, następnie doprawić do smaku według uznania: solą i pieprzem. Miękkie, gorące składniki zmiksować blenderem, dołożyć serek topiony, najlepiej smak śmietankowy oraz śmietanę, wszystko wymieszać do połączenia.
Na patelni rozpuścić masełko, wrzucić pokrojoną w małą kosteczkę bułkę i delikatnie przyrumienić do chrupkości.
Gorącą zupkę nalewamy na talerz, wrzucamy ciepłe grzanki, posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Życzę smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 09.03.2017 15:58
Świetne danie, pyszna zupka.
Róża1 12.03.2016 12:40
moja ulubiona zupa :-)
Katrina.u 18.02.2016 18:52
świetna zupa doskonała na zimowe chłody
ilka01 15.02.2016 13:30
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak