Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk z rożna

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dag
łopatka bez kości 40 dag
słonina 15 dag
cebula 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk z rożna

Mięsa pokroić w plastry grubości około 1 cm a słoninkę w cieńsze. Całość obtoczyć w przyprawie do gyrosa i oleju i zostawić na parę godzin w lodówce. Cebule pokroić w grubsze krążki. Nabijać na szpikulec od rożna naprzemiennie różne elementy mocno dociskając. Piec na rożnie obrotowym w 200 stopniach około 1 - 1.5 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 10.02.2016 13:00
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak