Orzechowy mus

Orzechowy mus

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    100 gram
  • zaparzona mocna kawa

    1,5 łyżeczki
  • jajka

    3 jajka
  • orzechy włoskie

    3 łyżki
  • cukier trzcinowy

    2 łyżki
  • śmietana 30%

    150 gram
  • likier kawowy

    lub czekoladowy 2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cukier trzcinowy mielimy na puder.Orzechy prażymy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 – 15 minut.Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski i topimy w kąpieli wodnej.Uprażone orzechy dodajemy do czekolady, dolewamy śmietankę, kawę, cukier, likier i wszystko miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do naczynek i wkładamy na godzinę do lodówki ,przed podaniem oprószamy kakao.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiktoria29

10.02.2016 19:56
bardzo lubię takie musy

Róża1

10.02.2016 11:08
przepyszny deserek :-)

Kuchenka

10.02.2016 09:05
Chętnie bym skosztowała - muszę wypróbować przepis ;)

Futka

10.02.2016 08:55
Bajeczny i niezwykle smakowity mus. Prawdziwe niebo dla podniebienia :)

Ola1984

10.02.2016 08:17
Pyszny deser idealny na Walentynki ;)

dom-agi

10.02.2016 08:00
Bardzo apetyczny!

olkaaa

10.02.2016 07:25
bardzo fajny

agaK.

09.02.2016 21:51
Świetna przekąska.

kasia.s

09.02.2016 21:29
Wygląda imponująco:)

Kolorowa

09.02.2016 21:09
Chyba bardziej kawowo-kakaowy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat