Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne chili con carne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dag
cebula biała 2 szt.
mięso mielone wołowe 40 dag
papryka 4 szt/kolorowa
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne chili con carne

Wykonanie:
Fasolę namoczyć parę godzin wcześniej, następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju, włożyć mielone mięso i pokrojone papryki, po czym podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka, dodać przecier pomidorowy i dusić przez 10 minut. Gdy mięso jest już miękkie, dodać ugotowaną fasolę, podlać winem i gotować jeszcze przez parę minut. Pod koniec gotowania przyprawić na ostro i podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 05.02.2016 09:40
Ciekawy przepis :)
Beatris 04.02.2016 19:59
Wygląda smakowicie:)
gerard.sz 04.02.2016 18:19
Jedzonko najlepsze jest pikantne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak