Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb ciemny 5 kromek
makrela wędzona 1/2 szt
jajko 2 szt
majonez 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
pomidory bez skóry 1 szt
cebula 1/2 szt
kiełki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skórki.
Rozgniatamy widelcem i przekładamy do miseczki.
Z makreli wyjmujemy ości, części ryby wrzucamy do jajka.
Dodajemy majonez, pieprz, sól i pokrojona cebulę w kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy.
Można pastę bardziej rozdrobnić przy pomocy blendera, jednak ja wolę mieć nieco większe kawałki.
Smarujemy nią chleb.
Podajemy z pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 02.02.2016 21:16
Smakowite danie;))
adelajda 02.02.2016 16:15
wszystkie pasty bardzo lubię
IKrakowianka 02.02.2016 15:57
bardzo fajny pomysł na pastę
Habibi 02.02.2016 09:14
Bardzo lubię pasty z makreli :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak