Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta ze świeżą bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1/2 szt
bazylia świeża 6 łodygi
czosnek 3 ząbki
ser żółty 150 g
pomidor 3 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta ze świeżą bazylią

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składaniki. . Pomidor sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy na małe kawałki.
Bazylię, listki kroimy, mieszamy z pomidorem.
Bagietkę kroimy na ukos.
Krok 1 - Bruschetta ze świeżą bazylią foto
2
Czosnek obieramy, ścieramy na tarce o malutkich oczkach. Pokrojoną bagietkę nacieramy czosnkiem.
Na górę kładziemy kawałki sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 10 minut.
Wyjmujemy i nakładamy pomidora. Podajemy od razu ciepłe.
Krok 2 - Bruschetta ze świeżą bazylią foto
3
Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Krok 3 - Bruschetta ze świeżą bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 03.02.2016 09:35
Pyszna przekąska :)
Pani Domu 02.02.2016 20:34
a ja bardzo lubię na sniadanie
w mojej kuchni 02.02.2016 18:58
moje smaki w tym daniu
SzczyptaChili 02.02.2016 18:11
Pyszne połączenie , domowa najlepsza
Megg 02.02.2016 16:06
lubie takie przekaski
Benita 02.02.2016 13:41
Mniam...mniam
Edita 02.02.2016 12:14
pysznie wyglada
marzut 02.02.2016 11:39
smacznie wygląda :)
foczka-ks 02.02.2016 09:37
bardzo często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak