Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pesto z rukoli i ricotty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki
rukola 150 g
czosnek 2-3 ząbki
ser ricotta 100 g
orzeszki ziemne do smaku
olej słonecznikowy 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pesto z rukoli i ricotty

Kroki postępowania

1
Rukolę umyć i odwirować wodę w wirówce do sałaty.
Pokroić w mniejsze kawałki, włożyć do blendera, dolać olej.
Krok 1 - Makaron z pesto z rukoli i ricotty foto
2
Dosypać lekko uprażone orzeszki ziemne oraz czosnek pokrojony w plasterki.
Krok 2 - Makaron z pesto z rukoli i ricotty foto
3
Dołożyć ser ricotta oraz dolać serwatkę, która zbierze się na wierzchu. Dodać niewielką ilość soli morskiej.
Krok 3 - Makaron z pesto z rukoli i ricotty foto
4
Całość miksować do uzyskania gładkiego sosu.
Gotowe pesto przelać do miseczki i po owinięciu folią spożywczą włożyć do lodówki na czas przygotowania makaronu.
Krok 4 - Makaron z pesto z rukoli i ricotty foto
5
W międzyczasie ugotować al dente ulubioną formę makaronu, dokładnie odcedzić.
Krok 5 - Makaron z pesto z rukoli i ricotty foto
6
Połączyć z przygotowanym pesto, dokładnie wymieszać i od razu podawać.
Krok 6 - Makaron z pesto z rukoli i ricotty foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.01.2016 19:25
moje smaki w tym daniu
Ewa Wojtaszko 28.01.2016 14:55
może i nie przepadam za rukolą ale w takim wydaniu chętnie bym spróbowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak