Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron orzo
300 gramów -
awokado
2 sztuki -
boczek
150 gramów -
pomidorki koktajlowe
250 gramów -
rukola
1 garść -
mini mozzarela
250 gramów -
olej słonecznikowy
1 łyżka
Do smaku:
-
sól
-
Zioła kuchni włoskiej suszone Prymat
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z makaronu orzo
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Obierz ze skóry awokado, usuń pestki i pokrój w plastry.
Boczek pokrój w kostkę, usmaż na suchej patelni (lekko nagrzanej). Gdy pojawi się tłuszcz, dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Delikatnie zwiększ temperaturę, dodaj przyprawy i smaż jeszcze przez 3 minuty.
Zawartość patelni dodaj do ugotowanego makaronu. Całość ostrożnie wymieszaj z awokado i rukolą. Na końcu dodaj kulki mozzarelli.
Serwuj na ciepło lub zimno.
Komentarze (0)