Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z Gorgonzolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 1 duży płat
ser pleśniowy typu gorgonzola 250 gram
sól i pieprz do smaku
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z Gorgonzolą

Łososia myjemy, oczyszczamy z ości. (Przecesujemy rybe. Uzywamy miękkiego noża do filetowania. Łatwo wtedy wychodzą ości. Które następnie usuwamy pensętą). Kroimy pod lekkim kątem, tak aby nie przeciąć ryby. Aby w łososiu zrobiły się sakiweki. Ser koirmy na dwu centymetrowe plasterki. Otwieramy kieszonki, wkładamy kawałki sera. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik nastawiamy na temp. 70 C. Wkłądamy na godzine do piekarnika. Przed podaniem doprawiamy solą pieprzem, oraz kopierkiem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 29.01.2016 12:06
pyszna rybka
Madzai 28.01.2016 11:20
Super obiadek
bertpvd 28.01.2016 09:57
ser z łososiem - świetne połączenie
Anna169Hosz 28.01.2016 09:31
Apetyczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak