Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z bezą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 300 g.
masło 100 g.
cukier 100 g.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1

Masa serowa

twaróg 1 kg.
jajko 2
żółtko jajek 4
cukier 0,75 szklanki
budyń śmietankowy 2
mleko 2,5 szklanki
kasza manna 1 garść

Beza

białko 4
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bezą

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto połączyć. Piec przez około 10 minut w 180 stopniach.
Krok 1 - Sernik z bezą foto
2
Jajka i żółtka utrzeć ze sobą. Dodawać porcjami cukier a następnie twaróg. Budynie połączyć z mlekiem. Dodać do masy. Dodać pozostałe składniki.
Krok 2 - Sernik z bezą foto
3
Dokładnie wymieszać i wylać na podpieczone ciasto. Piec w 180 stopniach przez około 45 minut.
Pianę z białek ubić wraz z cukrem. Wyłożyć na upieczony sernik, zapiec przez 15 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Sernik z bezą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 26.01.2016 11:03
mniam ! ! :)
marenka 26.01.2016 10:55
wyborny serniczek
Franciszek 26.01.2016 00:25
pyszne ciasto
gusia1000 25.01.2016 23:53
Robię i lubię.
Marta1986 25.01.2016 21:41
pyszny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak