Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy mus

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 3
konfitura wiśniowa 2 łyżeczki
mięta liście

Porada

Pomarańcze powinny być soczyste

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy mus

Pomarańcze obieramy ze skórki, dokładnie pozbywamy się białych skórek i w miarę możliwości staramy się również usunąć błonki z poszczególnych cząstek owoców, jak również odrzucamy pestki. Pomarańcze przekładamy do blendera lub malaksera i dokładnie miksujemy. Powstały mus przelewamy do szklaneczek, ja dodałam na smak nieco wiśniowej konfitury, udekorowałam miętą i plasterkiem pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.08.2016 05:45
na pewno wspaniale smakuje
monikaT83 27.01.2016 10:21
Poproszę o pucharek :)
gosia56 26.01.2016 20:03
na pewno pyszny;)
Bernadeta1 26.01.2016 17:28
bardzo lubię takie desery
Janina 26.01.2016 15:58
Pyszny deserek;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak