Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

mięso wieprzowe 1 kg
cebula 1 sztuka
olej 100 ml
woda 350 ml
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 sztuka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
mąka pszenna 4 łyżki
woda zimna 150 ml
smietana 18% 2 łyżki

Dodatkowo

ziemniaki ugotowane 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w niewielką kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju.
Gdy cebula będzie już przyrumieniona dodać pokrojone mięso. Podsmażyć.
Następnie zawartość patelni zalać wodą i dusić do miękkości pod przykryciem przez około 45 minut.
Dodać kostkę, przyprawę w płynie oraz uniwersalną. Przyprawić pieprzem i solą oraz resztę przypraw. W małym garnuszku rozmieszać zimną wodę z mąką oraz śmietaną. Powstałą zawiesiną zatrzepać ugotowany gulasz, ciągle mieszając by nie powstały grudki. Zagotować.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 21.01.2016 09:11
pyszny gulasz
w mojej kuchni 21.01.2016 08:43
smaczne danie obiadowe
Betka 21.01.2016 00:40
fajny pomysł na obiad ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak