Przepis i sposób przygotowania na: Kora czekoladowa
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia( 36 cm x 32 cm) . Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka z cukrem ubić mikserem na najwyższych obrotach. Do ubitej masy dodawać po łyżce mąki, wymieszać na najniższych obrotach miksera albo łyżką . Przelać ciasto na blaszkę, wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 10 -15 minut. Gorące ciasto przełożyć na kuchenny ręcznik oprószony cukrem pudrem, od razu zrolować, odstawić do wystygnięcia.
Żelatynę zalać gorącym mlekiem, odstawić żeby napęczniała.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Cukier puder wymieszać z cukrem waniliowym.
Śmietanę z cukrem, ubić na sztywno. Dodać przestudzoną czekoladę, wymieszać mikserem.
Do tak przygotowanej masy, dodać żelatynę rozpuszczoną w mikrofalach. Jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Na zimnym biszkopcie rozsmarować 3/4 masy i zwinąć .
Ostrym nożem odciąć 1/5 długości ciasta. Dołożyć ten kawałek jako boczny konar.
Resztą kremu posmarować ciasto, widelcem narysować wgłębienia przypominające korę.Wstawić na godzinę do lodówki.
SMACZNEGO!!!!!