Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z pęczakiem
Do zupy wrzucamy pęczak i gotujemy do jego miękkości. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
marchewki | 4 szt |
pietruszka | 1 szt |
seler | 1 mały |
por (biała część) | |
ziemniaki | 2 szt |
masło klarowane | 1 łyżeczka |
woda ciepła | 1.5 l |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 4 szt |
przyprawy | 1 łyżka (do fasoli) |
kasza pęczak | 100 g |
natka pietruszki | |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: