Przepis i sposób przygotowania na: Krem z brokułów z kaszą jaglaną i prażonymi ziarnami
W rondlu rozgrzej olej kokosowy i podsmaż cebulę i czosnek.
Po trzech minutach dodaj curry,majeranek,kurkumę, wymieszaj i podsaż.
Dodaj brokuły i pokrojone w kostkę jabłko. Zalej wrzątkiem do poziomu 5 cm poniżej poziomu brokuła i jabłka.
Przykryj i gotuj na małycm ogniu około 10 minut.
Dosmacz solą, dodaj skórkę otartą z 1 cytryny oraz szczyptę galki muszkatołowej.
Dodaj kaszy jaglanej, gotuj jeszcze 5 minut.
Wrzuć wszystko do blendera o dużej mocy i zmiksuj na gładki krem.
Ziarna upraż na gorącej i suchej patelni.
Zupę podawaj z uprażonymi ziarnami.
Serwuj na noc jeśli chcesz się odprężyć, gdyż takie działanie ma wlaśnie gałka muszkatołowa.
Idealna zupa dla osób zestresowanych i przemęczonych.