Makaron z owocami morza

Makaron z owocami morza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbki czosnku

    2-3 szt
  • cebula

    1 szt
  • oliwa z oliwek

    do smażenia
  • passata pomidorowa

    500 ml
  • owoce morza

    400 g
  • oliwki czarne

    1 garść
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • zioła prowansalskie

  • makaron

    500 g
  • natka pietruszki

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą. Gotujemy makaron al dente. Odcedzamy.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Czosnek i cebule drobno siekamy i szklimy na oliwie. Podlewamy passata pomidorową i gotujemy na małym ogniu aż zredukuje się do pożądanej konsystencji. Dodajemy owce morza i pokrojone na pól oliwki i kontynuujemy gotowanie prze około 6-7 minut. W razie konieczności podlewamy nieco wodą. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Odcedzony makaron dodajemy do sosu i razem mieszamy.
Serwujemy posypany śwież natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

08.01.2016 14:38
Danie jak dla mnie :)

Małgorzata Pin

08.01.2016 12:35
Smakowite danie.

Ola1984

08.01.2016 08:15
Bardzo fajny pomysł na makaron :)

olkaaa

08.01.2016 07:44
bardzo fajny

patryska76

07.01.2016 23:10
znakomite danie!

wwwiolka

07.01.2016 22:42
Bardzo fajny przepis.

gosia1988

07.01.2016 21:02
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat