Rożki

Rożki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dkg
  • masło

    10 dkg
  • jajka

    4 szt
  • cukier puder

    20 dkg
  • skórka z 1/2 cytryny

  • posiekane migdały

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić 2 jaja i 2 żółtka w garnku z cukrem pudrem, dodać rozpuszczone masło, mąkę i migdały oraz skórkę z cytryny, a na końcu pianę z białek. Wylać masę na wysmarowaną masłem blachę i piec 10 minut w średnio gorącym piekarniku. Następnie wyjąć prędko z piekarnika, pokrajać na paski o wymiarach 3 na 6 cm i ponownie wstawić do piekarnika na 10 minut. Zdejmować upieczone paski z blachy i ciepłe zawijać na wałku. Zdejmować z wałka po ostygnięciu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogumiła3

17.09.2010 20:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat