Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki drożdżowe
Kroki postępowania
Rozwałkować ciasto na grubość ok. 0,7 cm, posmarować białkiem. Nałożyć farsz ok. 3 cm od brzegu.
mąka | 3 szklanki |
drożdże świeże | 3 dkg |
cukier | 1 łyżka |
sól | 1/2 łyżeczki |
mleko | 1 szklanka |
masło | 10 dkg |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
kminek Prymat |
mięso mielone | 0,5 kg |
cebula | 1 szt |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
smalec | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: