Rosołek madziarski

Rosołek madziarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • śmietanka

    3 łyżki
  • ryż

    100 g
  • oscypek

    1 starty
  • cytryna

    1 szt
  • rosół z kostki

    6 (warzywny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować rosół z otartą skórką z cytryny i imbirem, dodać ryż i sok z cytryny. Gotować, aż ryż będzie miękki. Do gorącej zupy dodać śmietankę i wymieszać. Każdą porcję posypać serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

11.01.2011 10:43
ciekawa nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat