Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki z truskawkami i czekoladą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3 sztuki w temp. poojowej
cukier puder 200 g
sól 1 szczypta
truskawki 1 do jednej bezy
czekolada mleczna 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki z truskawkami i czekoladą

1.Białka z solą ubić na sztywną pianę , pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier puder cały czas miksując. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia oraz posmarować cienką warstwą oleju lub masła. Na blaszce układać truskawki w dość sporym odstępie. Masę z białek nakładać do szprycy/rękawa cukierniczego robić w koło truskawek okręgi ( 2 okręgi w koło jednej truskawki).
2.Piekarnik nagrać do 100st. Piec beziki ok 60 min. ( sprawdzając patyczkiem czy nie są już surowe) Beziki wyjąć z piekarnika do ostudzenia. W tym czasie czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną , polewać po wierzchu każdą bezę , wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 05.01.2016 10:11
Dawno już robiłam bezy, Twoje z chęcią bym zjadła :)
Ada-Gaba 04.01.2016 22:40
pyszny deserek
Ania84 04.01.2016 22:23
ale smaczne
dollce 04.01.2016 22:07
Wyglądają obłędnie
Ania321 04.01.2016 19:55
ale pyszności :)
Aannkaa82 04.01.2016 19:48
Pyszny deserek
Adamorek 04.01.2016 19:20
uwielbiam bezy
Dorota76 04.01.2016 19:14
na sam widok chce się zjeść
misia123410 04.01.2016 19:03
Bardzo apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak