Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb bez mąki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

otręby żytnie 3/4 szklanki
płatki owsiane 3/4 szklanki
pestki dyni 1/2 szklanki
pestki słonecznika 1/2 szklanki
sezam 3 łyżki
orzechy włoskie 1/2 szklanki
olej lniany 3 łyżki
woda 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
jajko 2 szt
siemię lniane 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb bez mąki

Orzechy włoskie drobno pokroić. Wymieszać suche składniki, a w drugim naczyniu mokre. Zmieszać razem i zlepić. Przełożyć do formy keksowej. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 07.01.2016 15:38
zdrowy i smaczny taki chlebek
krystyna330 04.01.2016 22:29
ciekawy przepis
gosia561 04.01.2016 18:28
ciekawy chlebek
Aleksandra/Olcia 04.01.2016 17:53
bardzo zdrowy chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak