drobiowe tymbaliki

drobiowe tymbaliki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1 litr
  • udka kurczaka

    2 szt
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • marchew mrożona

    1/2 szkl
  • groszek mrożony

    1/2 szkl
  • jajka

    6 szt
  • żelatyna

    6 łyżeczek
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najlepiej użyć udek ugotowanych wczesniej w rosole. Mięso z rosołu pokroić drobno. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić każde na cztery części.
Zagotować wodę z solą, do wrzącej wrzucić marchewkę z groszkiem i gotować około 10 minut. Odcedzić. W silikonowych lub plastikowych pojemniczkach umieścić kawałki jajka (żółtkiem do dołu), mięso, kukurydzę i marchewkę z groszkiem. Rosół doprowadzić do wrzenia, doprawić pieprzem i zdjąć z ognia. Wsypać żelatynę i wymieszać. Rozlać do wcześniej przygotowanych foremek. Odstawić do stężenia. Przechowywać w lodówce. Podawać skropione octem lub sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mniam

05.01.2016 10:13
Pyszności! Z chęcią bym zjadła...nawet parę :P

Iwusia

04.01.2016 23:28
dziś tak za mną chodziły, a tu proszę jeszcze przepis - to jakiś znak :)

joannaa24

04.01.2016 20:35
Pięknie wyglądają, aż chce się spróbować ;)

mikrusiak

04.01.2016 19:00
bardzo smakowicie wyglądają te galaretki :)

Małgorzata Pin

04.01.2016 17:04
Piękna i kolorowa galareta.

halina17

04.01.2016 16:44
Bardzo lubię.

anka1988

04.01.2016 16:00
piękne! uwielbiam galaretki mięsne!

bietka

04.01.2016 15:37
takie lubię :)

Stenka

04.01.2016 15:36
apetycznie wyglądają

mirosława4

04.01.2016 14:37
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat