Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety w occie- zakąska imprezowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

na mięso

filet z kurczaka 600 g
jajko 2
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

na marynatę

woda 5 szklanek
ocet 10 % 1 szkl
cukier 1 szkl
cebula 3
ząbki czosnku 3
sól 3/4 łyżeczki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: filety w occie- zakąska imprezowa

Słoiki wymyć, wyparzyć i wysuszyć.
Mięso pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pierzem, opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoto i przełożyć do słoików.
Cebule pokroić w krążki. Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Gorącą zalewą zalać mięso i od razu zakręcić słoiki. Kiedy wystygną wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 05.01.2016 18:04
Zaskoczyłaś mnie :) myślałam, że to ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak