Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe Gosi
ZALEWA: Składniki zalewy zagotowujemy i studzimy. Następnie zalewamy ogórki w słoikach . Słoiki zakręcamy i odstawiamy na dwie godziny. Następnie gotujemy około 5 minut.
ogórek gruntowy | 4-5 kg |
Liść laurowy suszony Prymat | |
Gorczyca biała cała Prymat | |
ziele angielskie | |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | |
koper |
woda | 5 szklanek |
ocet | 1/2 szklanki |
sól | 6 łyżek |
cukier | 7 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: