Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 200 g
mąka pszenna 1 szkl
cukier kryształ 1 szkl
jajko 4 szt
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe

Masło rozpuścić. Żółtka ucieramy z cukrem następnie dodajemy mąkę z proszkiem i kakao,przestudzone masło. Białka ubijamy i dodajemy pianę do masy z żółtek i delikatnie mieszamy. Foremki smarujemy masłem i nakładamy masę do 3/4 foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok.20-25 min. Można ich polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.10.2016 08:39
pychotka te Twoje babeczki :-).
IwonaKa 27.02.2016 10:34
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak