Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PESTO Z PIETRUSZKI

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 2 sztuki
oliwa 100 ml
migdały prażone 50 gram
czosnek 2 ząbki
skórka z cytryny 0,5 cytryny
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka

Porada

Idealne pesto na grzanki lub jako pesto do spaghetti. W słoiczku w lodówce można przetrzymywać do 3 dni.

Przepis i sposób przygotowania na: PESTO Z PIETRUSZKI

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Migdały najlepsze w słupkach wcześniej podprażone na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 04.09.2016 19:36
zdrowy pomysł
kasia37 06.01.2016 22:35
tak zielone zdrowie
remprzem 06.01.2016 22:04
zdrowe i smaczne
kasia37 04.01.2016 16:39
ulubione moje pesto a pietruszka samo zdrowie :)
Zofia12 04.01.2016 07:21
Genialny przepis, prosty i mega zdrowy, zaraz kradnę na obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak