Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowy gyros

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg - szynki bez kości
przyprawa do gyrosa 1-2 łyżki
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat
ketchup pikantny 2 łyżki
tłuszcz 1 łyżeczka - opcjonalnie
woda ciepła

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowy gyros

Kroki postępowania

1
Szynkę kroimy w podłużne paseczki. Przekładamy do rondla lub na patelnie teflonową (można natłuścić) doprawiamy solą, czosnkiem granulowanym i przyprawą do gyrosu - podduszamy całość podlewając wodą przez około 15 minut.
Krok 1 - Wieprzowy gyros foto
2
Po tym czasie podlewamy ponownie wodą i dodajemy ketchup, podduszamy całość przez około 10 - 15 minut do całkowitego odparowania, mięsko ma być miękkie.
Krok 2 - Wieprzowy gyros foto
3
Podajemy tuż po przygotowaniu na ciepło.
Krok 3 - Wieprzowy gyros foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.02.2017 14:33
lubię takie mięso
Bernadeta1 01.01.2016 17:44
lubię mięsko z przyprawą gyros, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak