Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki dla 4 osób:
-
karkówka wieprzowa
4 x 200 g
Marynata:
-
olej rzepakowy
4 łyżki -
Musztarda sarepska Prymat
2 łyżki -
ząbki czosnku
3 pokrojone w plastry -
ketchup pikantny
3 łyżki -
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat
przyprawa
Przepis i sposób przygotowania Grillowane steki z karkówki wieprzowej
Umyte i osuszone mięso lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, zamarynować mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. Tak przygotowane mięso grillować z obu stron przez minimum 20-30 minut.
Komentarze (9)