Grillowane steki z karkówki wieprzowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki dla 4 osób

  • karkówka wieprzowa

    4 x 200 g

Marynata

  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • ząbki czosnku

    3 pokrojone w plastry
  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    przyprawa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone mięso lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, zamarynować mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. Tak przygotowane mięso grillować z obu stron przez minimum 20-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 24.08.2017 19:24
Smakowite i kuszące steki.;)
IlonaAlbertos 22.06.2017 09:51
Apetyczne, pożywne danie.
MrDawid 05.06.2017 11:03
Super grill!
Damian_G 05.06.2017 11:01
Potwierdzam!
cooleczka 01.08.2016 12:40
marynatę z musztardą już robiłam i fajnie wyszło, ale z ketchupem jeszcze nie próbowałam
tobi1989 28.07.2016 17:40
Zjadło by się :)
Diana Rusiłowicz 01.07.2016 01:53
Pysznie... i te warzywa.
Janina 29.04.2016 20:16
Pyszności, mniam;))
misia123410 29.04.2016 11:48
aż ślinka leci jakie apetyczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat