Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz panierowany w bułce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 400 g
jaja 2 szt
mąka 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz panierowany w bułce

Przygotować wszystkie składniki .Rybę jeżeli jest mrożona lekko rozmrozić i pokroić na porcje.Posypać solą i przyprawą kucharek oraz pieprzem cytrynowym.
Jajka rozkłócić dodając pieprzu . Dorsza najpierw oprószyć mąką ,potem w jajku i panierować w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron .
Usmażony ułożyć na ręczniku papierowym aby ociekł z nadmiaru tłuszczu i skropić sokiem z cytryny. Podawać do obiadu z ziemniakami i dowolną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.01.2016 12:13
dorsza bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak