Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami

Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z suma

    4x160 g
  • pieczarki

    10 szt. (obrane, plastry)
  • boczek

    100 g (chudy, pokrojony w kostkę)
  • olej rzepakowy

    (do smażenia)
  • cebula dymka

    1 szt. (posiekana ze szczypiorkiem
  • pomidor

    3 szt. (bez skóry, kostka)
  • ogórki konserwowe

    1 łyżka (posiekane)
  • sól morska

    (do smaku)
  • pieprz czarny mielony

    (do smaku)
  • tymianek

    (do smaku)

Marynata

  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki (plastry)
  • pieprz cytrynowy

    2 łyżki
  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1/2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami foto
Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią rybę, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami foto
Piec 10 – 15 minut w temperaturze 180°C. Na patelni podsmażyć boczek, przełożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki do momentu odparowania wody.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami foto
Do usmażonych pieczarek dodać boczek, pomidory, ogórki i szczypiorek. Całość doprawić do smaku.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami foto
Suma podawać z aromatycznymi pieczarkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat