Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sola z piekarnika

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 5 sztuk-mrożona
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
masło 1/4 kostki
Papryka słodka mielona Prymat - do smaku
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: sola z piekarnika

- filety soli odmrozić na durszlaku i na ręczniku papierowym osuszyć
- solę ułożyć w żaroodpornym naczyniu
- posypać przyprawami
- ułożyć kawałeczki masła zimnego
- posypać posiekanym koperkiem z pietruszką
- piekarnik nagrzany na 200C i piec 30 minut bez przykrycia
-SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 29.12.2015 09:52
wygląda pysznie
misia53 28.12.2015 23:18
ja również jestem amatorką soli, bardzo smacznie wyglada
adelajda 28.12.2015 18:49
to rybka którą bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak