Zupa wiosenna z łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szponder wołowy

    300 g
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • szpinak

    200 g
  • szczaw

    100 g
  • filet z łososia

    200 g
  • sałata masłowa

    1 główka
  • mąka

    3 łyżki
  • śmietanka

    100 ml
  • koperek

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • woda

    1,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa wiosenna z łososiem foto
Przygotowujemy wszystkie składniki.
Krok 2 - Zupa wiosenna z łososiem foto
W dużym garnku nastawić wywar ze szpondra i włoszczyzny. Doprawić do smaku pieprzem.
Krok 3 - Zupa wiosenna z łososiem foto
Łososia pokroić w kostkę o boku 1 cm zamarynować w przyprawie do ryb i wstawić do nagrzanego piekarnika 190˚C na około 4 min.
Krok 4 - Zupa wiosenna z łososiem foto
Liście sałaty, szczawiu i szpinaku umyć, odciąć w razie potrzeby końcówki i porwać na małe kawałki. Sparzyć i dodać do wywaru. Do zupy dodać mąkę wymieszaną ze śmietanką i odrobiną ciepłego wywaru z zupy. Doprawić do smaku solą oraz przyprawą do ryb.
Krok 5 - Zupa wiosenna z łososiem foto
Ugotowaną zupę przelać do talerzy, obficie posypać świeżą natką i koperkiem oraz upieczonym łososiem. Zupę można podawać z razowymi grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 21.06.2015 13:39
lubię bardzo łososia:)
ilka01 20.03.2015 12:27
pychota :)
DorotaZ 19.03.2015 18:26
Świetne połączenie smaków:)
Ania321 19.03.2015 16:54
Pyszna zupa :)
jasiek 19.03.2015 16:26
idealnie do siebie pasują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat