Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 20. Pieczony sandacz z sosem ogórkowym
Kroki postępowania





filet z sandacza | 4x160 g (ze skórą) |
marynata | |
olej rzepakowy | 4 łyżki |
natka pietruszki | 1/2 pęczka (posiekany) |
czosnek | 2 ząbki (plastry) |
Musztarda delikatesowa Prymat | 1 łyżka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | (do smaku) |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | (do smaku) |
sos | (ogórkowy) |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
masło | 2 łyżki |
cebula | 1 szt. (pokrojona w kostkę) |
ogórki kwaszone | 4 (obrane, pokrojone w kostkę) |
rosół warzywny | 1 szklanka |
śmietana kremówka | 1 szklanka |
koperek | 1 pęczek |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | (do smaku) |
cukier | (do smaku) |
Pieprz biały mielony Prymat | (do smaku) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: