Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kalarepki, papryki i filetu
Kroki postępowania
Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przed podaniem oprószamy pokrojoną natką pietruszki.
kalarepka młoda | 3 sztuki |
papryka czerwona | 1 sztuka |
filet z kurczaka | 1 podwójny |
natka pietruszki | mały pęczek |
cebula | 0,5 sztuki |
jajko | 3 sztuki |
mąka | 2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat | |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | |
sól do smaku | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: