Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki dyniowo- mleczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mąka razowa 1/2 szklanki
płatki owsiane 3/4 szklanki
woda 1 szklanka
mus z dyni 1/2 szklanki
mleko w proszku 1 czubata łyżka
miód 1 czubata łyżka
masło 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
drożdże 20 g
miód do posypania
płatki owsiane do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki dyniowo- mleczne

Roztopić masło. Z drożdży,miodu ,połowy szklanki wody zrobić zaczyn i odstawić do spienienia. Do miski wsypać sypkie składniki, dodać mus z dyni, masło i mleko w proszku rozpuszczone w pozostałej wodzie. Wmieszać zaczyn i wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto odgazować , uformować okrągłe bułeczki i ułożyć na blasze do wyrośnięcia.Napuszone bułki posmarować wodą z miodem i posypać płatkami owsianymi. Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.12.2015 09:54
Domowe bułeczki są najsmaczniejsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak