Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna
Kroki postępowania
Po ugotowaniu wyjmuję rybę, warzywa i przecedzam bulion przez gazę i sitko. Do garnka wlewam bulion, dodaję pokrojoną rybę, marchewkę, wlewam śmietanę i już zupy nie gotuję.
Zupę rybną można przygotować z wielu gatunków ryb! Z pewnością na Wigilię można pokusić się o ugotowanie jej z karpia, ale jeśli ktoś preferuje inny ryby - to filet z dorsza i łososia sprawdzą się tutaj doskonale.
filet z dorsza | 20 dag |
łosoś filet | 20 dag |
Ziele angielskie całe Prymat | 3 ziarna |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 liście |
marchewka | 1 sztuka |
seler | 1 plaster |
por | 1 kawałek |
pietruszka zielona | 1 sztuka |
śmietana 30% | 1/2 szklanki |
natka pietruszki | 1 do smaku |
Po ugotowaniu wyjmuję rybę, warzywa i przecedzam bulion przez gazę i sitko. Do garnka wlewam bulion, dodaję pokrojoną rybę, marchewkę, wlewam śmietanę i już zupy nie gotuję.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: