Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie naleśniki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

CIASTO

mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mleko 2 szklanki
sól do smaku
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
olej do smażenia

NADZIENIE

ser biały 300 gram
ser feta 50 gram
ziemniaki ugotowane 250 gram
cebula 1 czerwona, duża
olej
sól i pieprz do smaku

DODATKOWO

boczek 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie naleśniki

Kroki postępowania

1
CIASTO:
Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niego pozostałe składniki ciasta. Miksujemy dokładnie. Z gotowego ciasta smażymy naleśniki (z obu stron do zrumienienia).
Krok 1 - Ruskie naleśniki foto
2
NADZIENIE:
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Gotową delikatnie studzimy.
Krok 2 - Ruskie naleśniki foto
3
Ser biały przekładamy do miski. Dodajemy do niego ser feta, przeciśnięte przez praskę ziemniaki i przysmażoną cebulę. Całość mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Ruskie naleśniki foto
4
Gotowym nadzieniem przekładamy naleśniki. składamy je w trójkąty i porcjujemy na talerze.
Krok 4 - Ruskie naleśniki foto
5
Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni. Gotowym okraszamy naleśniki. Podajemy na ciepło!
Krok 5 - Ruskie naleśniki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.12.2015 01:17
Zawsze dobre.
Wacław 23.12.2015 09:06
pyszne pierogi ,ładnie podane
SzczyptaChili 23.12.2015 08:17
Uwielbiam ruski farsz , pyszne naleśniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak