Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowo-pieczarkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
koperek 2 pęczki
pieczarki 0,5 kg
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
serek kremowy 100 g , topiony
śmietana 18 proc 250 ml
mąka pszenna 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowo-pieczarkowa

1.Skrzydełka myjemy , osuszamy ,zalewamy ok 2l. wody. Gotujemy do miękkości , zbieramy szumowiny.
2Ziemniaki obieramy ,myjemy , kroimy w małą kostkę , dodajemy do garnka.
3.Marchew , pietruszkę oraz pieczarki obieramy , myjemy , ścieramy na tarce o dużych oczkach. Gdy ziemniaki będą pół miękkie dodajemy resztę warzyw, koper oraz serek topiony. Zupę w między czasie doprawiamy.
4.Gdy warzywa będą miękkie śmietanę łączymy z mąką pszenną oraz chochelką zupy. Wlewamy do garnka , mieszamy. Zupę pozostawiamy na gazie do ponownego zagotowania.
5. Podajemy samą lub ze skrzydełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 21.12.2015 19:13
smaczna zupa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak