Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony Pstrąg

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 2 sztuki
cytryna 1/2
olej rzepakowy 5 łyżek
ząbki czosnku 5
pomidory suszone Smak 2 sztuki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 łyżeczki
cebula czerwona 1
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony Pstrąg

Marynata:
Sok z połowy cytryny, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz cytrynowy i sól morską połączyć, wymieszać.

Cebulę i pomidory pokroić w piórka.

Umyte, osuszone pstrągi natrzeć marynatą i cebulą. Do wnętrza ryb dać pomidory suszone i cebulę. Włożyć na godzinę do lodówki.

Następnie pstrągi przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut. Od czasu do czasu polewać pozostałą marynatą.

Podawać z podpiekanymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 16.12.2015 20:57
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak