Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI I KURCZAKIEM
Filet pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości oleju,przyprawiając solą pieprzem,papryką mieloną,czosnkiem.
Na osobnej patelni,na małej ilości oleju podsmażyć pokrojone w paski pieczarki, dodać paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę.Dusić do miękkości składników,przyprawić kucharkiem i pieprzem.Warzywa nie mogą być zbyt miękkie.
Do małego naczynia żaroodpornego dać kilka wiórków masła,pokrojone w plastry ziemniaki,usmażonego wcześniej fileta z kurczaka oraz pieczarki z warzywami.
Lekko posypać rozmarynem i tymiankiem.
Posypać mozzarellą pokrojoną w kostkę.Nie przykrywać.
Włożyć do zimnego piekarnika.Nastawić temp.200st.C.grzanie najpierw góra,a po ok.20 minutach góra i dół.
Zapiekać do czasu aż ser się przyrumieni.