Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki kakaowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3-4 szkl
margaryna 1 kostka
cukier 1 szkl
jajko 2 szt
miód płynny 1/2 szkl
cukier waniliowy 3 łyżeczki
skórka z cytryny 1 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 4 łyżki

Porada

Na początku do masy jajecznej dodajemy 3 szklanki mąki , jeśli ciasto wyjdzie za rzadkie dosypujemy stopniowo więcej mąki.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki kakaowe

Margarynę z cukrem i cukrem waniliowym ucieramy na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy miód, jajka i skórkę otartą z cytryny. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na ok. 3 godziny.
Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wykrawamy foremkami kształty.
Gotowe ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.12.2015 07:19
apetyczne :)
jagoda5913 12.12.2015 00:52
super ciastka
Megg 11.12.2015 22:24
oj tak pierniczki na swieta musza byc
sliwka 11.12.2015 19:42
Pyszniutkie;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak